Απάντηση στο: Το Φόρουμ Μελών είναι νεκρό…

Αρχική Συζητήσεις Φόρουμ Μελών Στήλη «επιστολές»/mailbag Το Φόρουμ Μελών είναι νεκρό… Απάντηση στο: Το Φόρουμ Μελών είναι νεκρό…

#77980
rinenweb
Συμμετέχων

Καλησπέρα κι από μένα, θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες σχετικά με τη δυναμική και τη χρησιμότητα που θα μπορούσε να έχει το φόρουμ αν αξιοποιούταν κατάλληλα, προσθέτοντας άλλον έναν λόγο: υπάρχουν πράγματα που είτε δεν είναι “κομψό” να γραφτούν ως σχόλια στο fb (π.χ. ορθογραφικός/τυπογραφικός έλεγχος των δημοσιεύσεων στο tpp), είτε δεν είναι καν σκόπιμο (π.χ. “ευαίσθητες” πληροφορίες που θα μπορούσαν να διερευνηθούν περαιτέρω προκειμένου να γίνει κάποιο άρθρο).

Σε κάθε περίπτωση το φόρουμ θα συνέβαλε τόσο στο να είναι πιο προσωποποιημένη μια συνομιλία (στη σελίδα στο fb μπορείς μεν να στείλεις μήνυμα αλλά είναι πιο απρόσωπη, δεν ξέρεις πάντα ποιός βλέπει το μήνυμα ή/και ποιός απαντά) και πιο ανοικτή, χωρίς όμως να γίνεται και “βούκινο” όπως στα social media.

Επιπλέον, υπάρχει και το επιχείρημα ότι εφόσον έχεις μια πλατφόρμα επικοινωνίας που μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και να μη δίνει λογαριασμό πουθενά, γιατί να στηρίζεσαι σε άλλες πλατφόρμες (πολυεθνικών) για τις οποίες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και για την ασφάλεια/ιδιωτικότητα των δεδομένων που μεταδίδονται.