Πρόταση για εκπομπή

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #27639
    Afelis
    Συμμετέχων

    Λοιπον, το τελευταίο καιρό με αφορμή το μακεδονικό άρχισα να συνειδητοποιώ τη παντελή άγνοια που έχουμε ακόμα και αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί πάνω στην ιστορία είτε αυτή είναι των Βαλκανίων είτε τη παγκόσμια ιστορία είτε η ελληνική ιστορία. Έχω καταλήξει στη βαθιά πεποίθηση ότι αν δεν μάθουμε ιστορία σαν λαός δε θα καταφέρουμε ποτέ να προχωρήσουμε ποτέ. Αν αναλογιστούμε ότι βάσει πρόσφατης έρευνας οι Έλληνες είναι από τους πιο σοβινιστικούς λαούς, έχω καταλήξει ότι αν δεν καταλάβουμε στοιχειώδη γεγονότα και έννοιες στην ιστορία δε θα καταφέρουμε να προχωρίσουμε γιατί θα θεωτούμε τους εαυτούς μας το λίκνο του πολιτισμού. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν να υπήρχε μία εκπομπή πιθανών μηνιαία που θα πραγματεύεται ιστορικά γεγονότα, ή όχι απαραίτητα γεγονότα αλλά και πιθανών ιστορικές έννοιες όπως ας πούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τα έθνη κράτη; Αν συμφωνείτε θα μπορέσουμε μετα να συζητήσουμε τη δομή της εκπομπής.

    Πως σας φάινεται σαν ιδέα?

    #74211
    rinenweb
    Συμμετέχων

    +1
    Κάποτε υπήρχε νομίζω τέτοια εκπομπή στο TPP, σε συνεργασία με έναν εκδοτικό οίκο ιστορικής θεματολογίας. “Οδύσσεια 2015” λεγόταν και ήταν κάθε Πέμπτη(?).

    Νομίζω κι εγώ ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον μια ιστορικού περιεχομένου εκπομπή, για να καλύπτει κάποια βασικά κενά ιστορικών γνώσεων που φαίνεται να υπάρχουν (και συνήθως “καλύπτονται” από αμφιβόλου ποιότητας και -λιγότερο αμφιβόλου- πολιτικής κατεύθυνσης μπλογκάκια).

    #94939
    Andreas Doumakis
    Συμμετέχων

    Συμφωνώ με τον @Ιωάννη

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.