Τι είναι

Τοποθέτηση ετικέτας: 

 • Αυτό το θέμα έχει 22 απαντήσεις, 15 απαντήσεις και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες πριν από τον χρήστη stam_stam.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #4867

  Καλησπέρα σας, ώρα να οργανωθούμε

  Όπως γράψαμε και στο Editorial (https://www.thepressproject.gr/article/135636/oktwvris-tpp), το σχέδιο είναι το εξής: Μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, που θα παρουσιάζει κάποιος ή κάποιοι από μας (λογικά θα εναλλασσόμαστε) με θεματολογία μόνο μέσα από την πλατφόρμα και το αγαπημένο τσατ που άλλωστε το 95% πρέπει να είναι και μέλη, ενημέρωση για τα σχέδια και τα προβλήματα του TPP και γιατί όχι, να ρχεται και κανείς / καμιά σας στο στούντιο.

  Δεν έχουμε αποφασίσει μέρα και ώρα ακόμα, οπότε ακούμε κι εδώ προτάσεις. Γενικά το κονσεπτ είναι ότι εσείς τη διαμορφώνετε, οπότε όλα είναι ανοικτά

  #4887
  elinalou1
  Συμμετέχων

  Θάνο, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι το 95% όσων μπαίνουν στο τσατ του ραδιοφώνου είναι και μέλη, οπότε θα έλεγα ναι στην ενημέρωση για τα σχέδια του ΤΡΡ, αλλά όχι στα προβλήματα που καλό είναι να συζητάμε μεταξύ των μελών.

  Παλιά ο Χρόνης είχε προτείνει μια μεταμεσονύκτια εκπομπή, που προφανώς θα μπορούσε να έχει και πιο χαλαρά θέματα, πέρα από την πολιτική επικαιρότητα. Αυτή την πρόταση την επικροτώ, αλλά φαντάζομαι ότι θα έχετε πρακτικές δυσκολίες, ποιος να είναι εκεί από σας που είστε όλη μέρα στο πόδι κλπ.

  Προσωπικά θα μου άρεσε να παρουσιάζουμε και να συζητάμε για ένα βιβλίο που διαβάσαμε, μια ταινία που είδαμε ή μια θεατρική παράσταση, για μουσική (ακόμα περιμένουμε το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, εκτός αν έγινε και το έχασα:)

  #5054
  anastasis
  Συμμετέχων

  Αλοχα, μπονζούρ και καλησπέρα.

  οι θεματικές εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου που προτείνει η elinaloul είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που δίνει πληθώρα επιλογών για το εκάστωτε θέμα της εκπομπής. Μπορούν δηλαδή να φιλοξενηθούν σε μια τέτοια εκπομπή ζωγράφοι, ηθοποιοί, συγγραφείς (και όχι, δεν χρειάζεται να πάρετε συνέντευξη πάλι από τον κ.Πουλή..?!)

  Ουσιαστικά αυτό που προτείνετε να γίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν πέρσι η Τζένη και ο Ορέστης με τον Μηνά τις Παρασκευές;;;

  Επιπλέον, πέρα από τις πολιτιστικές θεματικές εκπομπές, θα μπορούσατε να διοργανώνετε και συζητήσεις με φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, Συνήγορο του Πολίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή όπου θα παρουσιάζουν τον ρόλο τους, τις δράσεις και τους στόχους του κάθε οργανισμού καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα οργανισμοί συνδεδεμένοι με το κράτος.
  Μπορεί να είναι πχ φιλοζωικοί οργανισμοί όπου θα συζητάνε το υπάρχουν νομικό καθεστώς για τα κατοικίδια ζώα στην Ελλάδα, σε χώρες της ΕΕ και το ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πως προσπαθούν να τα επιλύσουν. (Ως παράδειγμα έφερα τις φιλοζωικές οργανώσεις).

  Καλή είναι και η ιδέα του Χρόνη για μεταμεσονύκτια εκπομπή που αναφέρει και η elinaloul αλλά καλύτερα θα ήταν να πάει λίγο πιο νωρίς, μην μένουν και τα παιδιά του tpp μέχρι αργά.

  Απλά θα μπορούσε η θεματική αυτή εκπομπή να γίνεται κατά την διάρκεια των υπάρχουσων καθημερινών εκπομπών, να ξεκουράζονται και λίγο είτε το ΜηνΌρε είτε η Φάρμα..!

  Αυτά. tot ziens

  #5655
  tropeas
  Συμμετέχων

  Μια ιδέα που είχε παίξει και κυκλοφορήσει και μεταξύ μας απο παλιά, ήταν να συνδυαζόντουσταν πολλές και διαφορετικές ραδιοφωνικές εκπομπές.
  Προφανώς και θα έπρεπε να υπάρχει (ας μπούμε στην διαδικασία να δημιουργήσουμε) ένα πλαίσιο στο πως τι και με τι περιεχόμενο και ένα σχετικό κείμενο δεοντολογίας ή μη.
  Επίσης δεν είναι απαγορευτικό να γίνουν και απομακρυσμένες ραδιοφωνικές (π.χ. εγω είμαι στα Χανιά) αρκεί πάλι να έχουμε θέσει τους κανόνες είτε ελάχιστους ποιοτικούς είτε συνέπειας είτε θεματολογίας κλπ.
  ΄Οταν ανέβω αν προλάβω θα έρθω και μια βόλτα απο κοντά να τα πούμε.

  #6568
  Antonis
  Συμμετέχων

  Συμφωνώ με την πρόταση του tropeas, ακόμη και με μουσικές εκπομπές από απόσταση θα μπορούσε να γεμίσει το πρόγραμμα του TPP radio.

  Επίσης ένα ζωντάνό πρόγραμμα μέσω youtube με σχολιασμό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ένας αμερικάνος κωμικός (που ασχολείται με σοβαρά θέματα) έχει μια ζωντανή εκπομπή και μάλιστα στο chat μπορούν οι χρήστες να κάνουν και δωρεές σε πραγματικό χρόνο, δείτε το κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα:

  https://www.youtube.com/user/TYTComedy

  #6571
  romanaiv
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα κι από μένα,

  αρχικά το βρίσκω πολύ όμορφη ιδέα.

  Από την πλευρά μου, θα με ενδιέφερε το θέμα ‘συζητήσουμε’, παρά το να ‘καλύψω’ κάτι (επειδή προϋποθέτει προεργασία με αντίστοιχο χρόνο που δέν τον έχω αυτήν την περίοδο).

  Αν είναι αρκετό (το να συζητήσουμε, χωρίς να έχω να ‘καλύψω’-παρουσιάσω ένα θέμα), είμαι μέσα.

  Από θέματα,
  -έχω κάποια άνεση στα εκκλησιαστικά (έχω τελειώσει τη θεολογική), στα της μουσικής εκπαίδευσης (έχω ένα ωδείο και είμαι δάσκαλος 20 χρόνια), τα της επαφής με τη φύση και εκδρομών (οργανώνω εκδρομές στην Ελλάδα) και
  -έχω αδυναμία στα της αυτοοργάνωσης, της οικολογίας (όχι ως απλή μόδα όμως).

  Αν σας κάνει κάτι από αυτά, σφυρίξτε να βρούμε το πότε/πως κλπ!

  #6595
  YiorgosM
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα σας,

  Ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει μια από τις εκπομπές είναι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για την βελτίωση του περιβάλλοντος. Σε τρεις πυλώνες α)Μικροαλλαγές στον τρόπο ζωής, β) συλλογική δράση και γ) αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης (από αυτές που κοστίζουν μόλις 5€ το μήνα).

  Έχω αρθρογραφήσει σχετικά σε μια συνδρομητική εφημερίδα, μπορώ να σας στείλω το υλικό να το αξιολογήσετε.

  #6619

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ

  Το σκεπτικό μας είναι η εκπομπή να γίνεται μια σταθερή ώρα και μέρα. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να έχουμε τεχνικώς αξιοπρεπή συμμετοχή μέσω Skype, οπότε ευελπιστώ ότι θα μπορούν και μέλη επαρχίας και εξωτερικού να λάβουν μέρος. Προσοχή: ενδιαφέρουν κατ’ αρχάς όσοι ενδιαφέρονται όντως να το κάνουν. Προτάσεις για θέματα χωρίς κάποιον να τα υλοποιήσει δεν μας βοηθούν σε αυτή τη φάση!

  Στις εκπομπές θα είμαι και εγώ στο στούντιο και θα φιλοξενούνται δύο ή περισσότερα μέλη. Θα ήθελα να γράψετε το όνομά σας και το θέμα. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα που έχει προτείνει κάποιος άλλος, γράψτε το όνομά σας για να συμμετάσχετε στην εκπομπή. Εννοείται ότι δεν πειράζει τα θέματα να επαναλαμβάνονται με διαφορετικά άτομα, αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

  Η σειρά δεν είναι δεσμευτική, μπορούμε να τη δούμε στην πορεία.

  Εδώ βάζετε το όνομά σας σε κάποια από τις εκπομπές, μαζί με κάποιο θέμα.

  #6883
  schronopoulos
  Συμμετέχων

  Χαιρετώ,
  λέγομαι Στέλιος Χρονόπουλος και είμαι κλασικός φιλόλογος.
  Βρίσκω την πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα κι ωραία.
  Θα ενδιαφερόμουν να συμμετέχω σε εκπομπές για θέματα που αφορούν την γλώσσα και τις σχέσεις με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό (από σκοπιά κριτικής στο ιδεολόγημα της «συνέχειας του ελληνιού έθνους» και της ανωτερότητας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας).
  με εκτίμηση,
  σ.χρον.

  #6884

  Τέλεια. Θα ήθελες να μπεις εδώ (https://docs.google.com/document/d/1oTS6GJd4lYPZvhO7FYdvPRtZFVD_IU2yk_QHpiB6ehM/edit) και να διαλέξεις μια μέρα;

  #6889
  shin0bi
  Συμμετέχων

  Πρόσθεσα και γω την τετριμμένη πρότασή μου να συμβάλλω με τις μουσικές μου γνώσεις στο εγχείρημα.
  Έδωσα και πιο ιντελεκτουέλ εναλλακτική.
  Και υπόσχομαι να μη βρίσω κανέναν!

  #6890
  shin0bi
  Συμμετέχων

  Επίσης, θα ήθελα να συμμετάσχω στο θέμα του περιβάλλοντος, εφόσον έχει να κάνει με εγκαταστάσεις ενέργειας (κυρίως ΑΠΕ) και το πώς αντιμετωπίζεται, τι ισχύει, τι θα έπρεπε να ισχύει, τι μπορούμε να κάνουμε και τέτοια.

  #7236
  annab0leyn
  Συμμετέχων

  Hello,

  Ενδιαφερομαι και εγω. Θεματα με ενδιαφερουν πολλα αλλα σκεφτομαι τον εθνικισμο και την αντιθεση με τον πατριωτισμο, με υποβαθρο την επικαιροτητα (μακεδονικο, brexit, trump, κλπ).

  Φανταζομαι οτι ολες οι εκπομπες ειναι στα ελληνικα, ή υπαρχει ενδιαφερον και για αγγλικα;

  #7301
  annab0leyn
  Συμμετέχων

  Επισης αλλο θεμα ειναι οι διακρισεις με βαση το φυλο/εθνικοτητα κλπ και οι θετικες διακρισεις (positive discrimination): καλο ή κακο;

  #7378

  Παράκληση:θα έλεγα να κάνεις το δεύτερο θέμα, που είναι λιγότερο φθαρμένο, αλλά έχεις βεβαίως απόλυτη ελευθερία. Μπορείς να βάλεις το όνομά σου εδώ;
  https://docs.google.com/document/d/1oTS6GJd4lYPZvhO7FYdvPRtZFVD_IU2yk_QHpiB6ehM/edit
  χαιρετισμούς,
  Κωνσταντίνος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.